Selecteer een pagina

3 redenen waarom je een Engelse vertaler wel degelijk nodig hebt

Engels is tegenwoordig een van de belangrijkste talen ter wereld. Dit komt doordat het grootste deel van de mensen Engels spreekt als moedertaal, of als tweede taal. Het is daarom erg handig om ook Engels te kunnen spreken, om daarmee met zoveel mogelijk mensen te kunnen communiceren. Maar niet iedereen spreekt uit zichzelf vloeiend Engels. Daarom kan het handig zijn om gebruik te maken van een vertaler, zoals JK Translate. Een vertaler Engels kan je helpen om precies duidelijk te maken wat je wilt zeggen, zonder zelf te hoeven nadenken of onnodige fouten te maken.

Engels op school

In Nederland is het niveau gesproken Engels erg hoog. Dit is dan ook iets waar we in het buitenland om bekend staan. Het komt voornamelijk doordat we op de basis- en middelbare school Engels les krijgen, en hier dus al vroeg mee beginnen. Het vroeg aangeleerd krijgen van een taal vergemakkelijkt het leren, doordat de hersenen nog niet volledig volgroeid zijn. Ook het niveau dat we aangeleerd krijgen op school is hoog. Het gevolg hiervan is dat veel mensen vloeiend Engels kunnen wanneer ze slagen van de middelbare school, ongeacht of dit van het vmbo, havo of vwo is. Ook in vervolgopleidingen maakt Engels vaak nog een deel uit van de verplichte vakken, of wordt de hele opleiding gegeven in het Engels. Deze stappen zouden natuurlijk alleen gemaakt kunnen worden als het gemiddelde niveau in de betreffende taal hoog genoeg is.

Engels in series

Naast dat Engels op school goed aangeleerd wordt, komen jongeren tegenwoordig ook via andere routes meer in aanraking met de Engelse taal. Dit gebeurt voornamelijk via series of video’s op het internet. Door het kijken en volgen van Engelstalige series verbetert het begrip van de taal. Daarnaast helpt het ook voor de spraak, aangezien een Engelstalig persoon de uitspraak beter kan voordoen dan een Nederlandstalig persoon.