Selecteer een pagina

Er zijn veel potentiële leningalternatieven toegankelijk voor organisaties met geldverslindende middelen die een gezonde en evenwichtige dosis werkkapitaal nodig hebben. Een hypotheek of kredietlijn is vaak de eerste optie waar managers aan denken – en voor bedrijven die certificeren, is dit de grootste mogelijkheid.

In de onzekere service van vandaag, zowel in de economische als in de regelgeving, kan het verkrijgen van een lening voor kleine bedrijven ingewikkeld zijn, met name voor startende aanbieders en bedrijven die enige vorm van economische problemen hebben ondervonden. Vaak besluiten eigenaren van organisaties die geen lening voor kleine bedrijven aanvragen, dat het zoeken van durfkapitaal of het initiëren van kapitaalklanten andere waardevolle alternatieven zijn.

Maar zijn ze zeker? Hoewel er enkele interessante voordelen zijn voor het dragen van financiële steun, evenals vermeende ‘engel’-klanten in uw bedrijf, zijn er ook nadelen. Helaas hebben managers soms niet met deze nadelen te maken totdat de inkt een overeenkomst met een belegger of onroerendgoedinvesteerder in engelse valuta heeft opgedroogd – en het is veel te laat om het pakket in te trekken.

Eén zorg, samen met het genereren van kapitaalinvesteerders om een ​​verbetering van het werkkapitaal te bewerkstelligen, is dat bedrijfsmiddelen en kapitaal echt twee verschillende soorten leningen zijn.

Kapitaal – of zelfs het contant geld dat wordt gebruikt om bedrijfskosten te betalen die tijdens de periode zijn opgebouwd, tot geld van aankopen (of zelfs debiteuren) wordt geïncasseerd – is feitelijk van korte duur, dus het moet worden gefinancierd door middel van een kortetermijnfinancieringstool. Kapitaal moet echter over het algemeen worden gebruikt voor de financiering van snelle groei, bedrijfsgroei, overnames of zelfs de verwerving van duurzame bezittingen, die worden gedefinieerd als eigenschappen die feitelijk worden betaald over meer dan één servicepatroon van 12 maanden.