Selecteer een pagina

Digitale transformatie is tegenwoordig voor veel bedrijven een hot item. Er zijn zelfs bedrijven die verwachten dat ze inkomsten mislopen wanneer zij niet binnen nu en een korte termijn digitaal gaan transformeren. Voor veel bedrijven en organisaties is het noodzakelijk geworden om het businessmodel digitaal te transformeren. Dit om ook op de langere termijn te kunnen blijven bestaan. Steeds meer mensen gaan namelijk via het internet op zoek naar allerlei informatie, producten en diensten. De tijd dat mensen zomaar even bij een bedrijf binnenlopen omdat ze op zoek waren naar een bepaald product is voorbij. Dit maakt meteen duidelijk dat digitale transformatie veel voordelen biedt.

Het is efficiënter

Een digitaal proces is vaak sneller dan een handmatig proces. Vroeger moest je vaak verschillende contracten met de hand tekenen. Je ontvangt dan het contract per post, zette er je handtekening onder en stuurde het terug naar de verzender. Dit nam veel tijd in beslag. Tegenwoordig kan een contract digitaal ondertekend worden, met behulp van een digitale handtekening. Geen gedoe meer met brievenbuspost, postzegels en lange wachttijden. Ook kun je veel gegevens digitaliseren. Bijvoorbeeld belangrijke documenten of aankoopbonnen. Iedereen beschikt namelijk tegenwoordig over een smartphone waar foto’s mee gemaakt kunnen worden. Je maakt snel een foto van een belangrijk document. Verstuurt het vervolgens naar de desbetreffende persoon, of je slaat het op in de cloud. Hierdoor heb je ook meteen geen last meer van allerlei ordners die je urenlang door moet spitten op het moment dat je op zoek bent naar een bepaald document.

Het verbetert de bedrijfscultuur

Ook verbetert de bedrijfscultuur door middel van digitale transformatie. Dit omdat met behulp van de digitale transformatie de werkervaring van werknemers verbeterd kan worden. Onder andere met behulp van contractmanagement. Contractmanagement is bedoeld om alle afspraken die gemaakt worden nauwkeurig vast te leggen. Dit om conflictsituaties tussen klanten en bedrijven te voorkomen. Wanneer je contractmanagement in zet, heb je ook geen last meer van rondslingerend papierwerk en allerlei takenlijstjes. Door de bedrijfscultuur te verbeteren, wordt het makkelijker om werknemers tevreden te houden. En wanneer je je werknemers tevreden kunt houden, zullen zij niet zomaar op zoek gaan naar een andere werkgever. Want goede werknemers wil je als werkgever het liefste houden. Je kunt dus beter inzetten op digitale transformatie, dan op het verstrekken van gratis lunches of een riante kantoorruimte. Thornstein is een bedrijf dat kunt helpen om jouw bedrijf digitaal te laten transformeren.

Het wordt eenvoudiger om je bedrijfsresultaten te behalen

Iedere ondernemer heeft bepaalde bedrijfsresultaten die hij of zij wilt halen. Wanneer je inzet op digitale transformatie, waaronder bijvoorbeeld contractmanagement, wordt het eenvoudiger om bedrijfsresultaten te behalen. Of het nu gaat om het genereren van meer inkomsten, of om een grotere klanttevredenheid. Ook draagt digitale transformatie bij aan het beter bereiken van je doelgroep. Zeker wanneer jouw doelgroep voornamelijk uit jonge mensen bestaan. Jonge mensen bevinden zich namelijk vaak op social media, of komen graag in contact met een bedrijf door middel van Whatsapp. Steeds meer klanten hebben namelijk moderne verwachtingen. Hierbij is het dus belangrijk dat je als bedrijf of organisatie aan deze verwachtingen kunt voldoen. Wanneer je namelijk niet kunt bieden wat de klant wilt, is de kans groot dat je deze klant verliest.