Selecteer een pagina

Als ondernemer kom je soms in situaties terecht waarin het heel fijn zou zijn als je de hulp van een jurist kon inschakelen. Denk hierbij aan situaties waarin je een geschil hebt opgelopen met je klant of een situatie waarin je een contract krijgt voorgelegd dat je niet helemaal vertrouwt. Een jurist benaderen kan echter in de papieren lopen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je het dus allemaal zelf maar moet zien op te lossen. Beter is het om een rechtsbijstandverzekering zakelijk af te sluiten zodat je altijd een specialist kunt inschakelen die even met jou meekijkt naar jouw zaak. In dit artikel vertellen wij je meer over deze verzekering en laten we je zien hoe je deze eenvoudig en snel kunt afsluiten.

 

Het nut van een goede verzekering

Een goede verzekering is zijn gewicht in goud waard en dat geldt zeker voor de rechtsbijstandverzekering zzp. Als zzp’er kun je je soms heel klein voelen wanneer je met grote partijen werkt. Grote bedrijven hebben soms huisjuristen die precies weten wat wel en niet kan en die altijd het onderste uit de kan willen halen. Wil jij je hier goed tegen wapenen, dan is het goed om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ook jij krijgt dan de mogelijkheid om met een jurist in overleg te gaan. Dat kan je heel veel problemen besparen. Bovendien is het ook een professionele manier van zakendoen. Een klant zal het zeker waarderen wanneer deze ziet dat jij weet waar je het over hebt wanneer er een geschil ontstaan is. Bovendien kan een goede verzekering voorkomen dat jij financieel in de problemen komt. Zorg er daarom voor dat je vanaf de start van je onderneming gelijk een goede verzekering neemt. Zo kun je veel vervelende risico’s uitsluiten en kun jij je richten op waar je goed in bent: met hart en ziel ondernemen!

 

Je bedrijf goed georganiseerd

Voor ondernemers is het van groot belang dat er goede afspraken gemaakt worden en dat deze ook worden nageleefd. Met een goede rechtsbijstandverzekering kun je de juiste stappen zetten. Legt de klant jou een contract voor, dan kun je vragen of een jurist er even naar wil kijken om te zien of er rare addertjes onder het gras zitten. Ook wanneer je transacties na wilt laten lopen, kun je altijd een beroep doen op een specialist. Ook goed om te weten; mocht een klant herhaaldelijk vergeten om de facturen te betalen, dan kun je ook een incassoservice via je verzekering regelen. Zo kun je de druk een beetje opvoeren en hopelijk zal dat de klant ertoe aansporen om de factuur alsnog zo snel mogelijk te betalen.

 

Online je verzekering afsluiten

Wanneer je graag op korte termijn je verzekering wilt regelen, kun je even naar de site van bijvoorbeeld Univé gaan om hier je polis te bekijken. Bekijk de voorwaarden even goed en sluit dan het pakket af waar jij het meeste voordeel van zult hebben. Met een paar klikken op de muis is alles zo geregeld.