Selecteer een pagina

Hier moet je op letten bij het leasen van een auto

Leasen van auto’s is de afgelopen jaren ontzettend in populariteit gestegen. Het leasen van een auto is ideaal als je geen grote som geld in één keer wilt neerleggen, maar toch wilt kunnen genieten van een nieuwe auto. Zoals je misschien al weet zijn er verschillende vormen leasen. Ben jij aan het twijfelen welke soort leasen het best bij jou past? Lees dan dit artikel en kom erachter.

Operational en private lease

Private lease is vooral heel interessant als je als particulier een auto wilt gaan leasen. Operational lease wordt veelal door grote bedrijven gebruikt om hun personeel te voorzien van een nieuwe en werkende auto. Als je op deze manieren een auto gaat leasen zit er alles in de prijs begrepen. Je hoeft je geen zorgen te maken over verzekeringen. Het enige wat je nog moet doen is te tanken! Je leent de auto als het ware en geeft de auto nadat het contract afloopt terug. Zo kun je wel om de zoveel tijd een nieuwe auto bezitten!

Financial lease

Financial lease is vooral als je eigenaar bent van een klein bedrijf of als ondernemer. De auto wordt bij een financial lease namelijk direct na het tekenen van het contract van jou. Aan het eind van het contract mag je de auto houden en heb je de auto afbetaald. De maandelijkse kosten bestaan dan ook uit aflossing voor de auto en de bijbehorende rente. WIl jij jouw financial lease berekenen? Dan kan dit eenvoudig online. Direct hierna weet je wat je maandelijks kwijt bent en welke je auto hiervoor krijgt. Het fijne aan een financial lease is dat dit vele voordelen heeft op het gebied van belasting. Als ondernemer kun je het geld investeren in belangrijke takken van je bedrijf en hoef je dus geen grote aankoop van een auto te doen.