Selecteer een pagina

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen ervoor om vanuit huis te werken. Het voordeel van thuiswerken is dat er minder tijd verloren gaat aan de heen- en de terugreis. In sommige gevallen kan dit wel twee uur per dag schelen. Doordat dit ongeveer kan oplopen tot 10 uur per week, is het voor veel mensen prettig als zij vanuit huis kunnen werken. Daarnaast is het voordeel van thuiswerken dan het mogelijk is om je eigen werktijden te bepalen. Zo kiezen sommige mensen ervoor om ‘s ochtends erg vroeg te beginnen, ‘s middags iets andere te doen en ‘s avonds na het eten nog een aantal uur te werken. Hierdoor is het alsnog gemakkelijk haalbaar om de volle 8 uur te werken. Echter zijn er wel een aantal dingen nodig om vanuit huis te kunnen werken. In dit artikel krijg je een aantal handige tips zodat al je werknemers efficiënt vanuit huis aan het werk kunnen.

Een ergonomische werkplek

Tegenwoordig zeggen veel experts dat zitten het nieuwe roken is. Hierdoor zijn veel werkgevers en werknemers het erover eens dat zij zo min mogelijk willen zitten. Helaas kan het in een aantal beroepen lastig zijn om niet de gehele dag achter je bureau aanwezig te zijn. Om toch te voorkomen dat je personeel de gehele dag zit, is het mogelijk om een verstelbaar bureau aan te schaffen. Een verstelbaar zit- sta bureau zorgt ervoor dat je werknemers kunnen kiezen of ze graag willen zitten of staan. Sommige werknemers zullen het waarschijnlijk fijner vinden om de gehele dag te staan. Daarentegen zijn er natuurlijk ook werknemers die het liefst de gehele dag zitten. Voor hen is het prettig als zij de beschikking hebben over een ergonomische bureaustoel. Helaas kan een bureaustoel erg prijzig zijn. Voor een kwalitatieve bureaustoel is de kans groot dat je ongeveer 500,- euro kwijt bent. Bovendien zul je voor een zit – sta bureau ook zo’n 800,- betalen. Houdt hierbij wel in het achterhoofd dat de kans groot is dat zij dit binnen een aantal dagen gemakkelijk terugverdienen. 

Goede apparatuur

Naast een ergonomische werkplek, is het erg belangrijk dat je werknemers de beschikking hebben over goede apparatuur. Door middel van de juiste apparatuur, zoals een laptop, een telefoon en een goed beeldscherm, is het voor werknemer prettiger werken. Daarnaast is de kans groot dat de productiviteit enorm toe zal nemen. Zeker als je werknemers de spullen kunnen waarderen, zullen zij ook harder hun best gaan doen om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Probeer je je daarentegen er gemakkelijk vanaf te maken, dan is de kans groot dat zij dit ook zullen doen.

De bereikbaarheid

Als laatst is het natuurlijk van belang dat de werknemers bereikbaar zijn. Hiervoor hebben zij een goede internetverbinding nodig. Naast een stabiele internetverbinding, is een cloud server ook erg prettig om mee te werken. Dankzij een cloud server kunnen alle werknemers onderling bestanden uitwisselen. Hierdoor is de kans klein dat er bestanden verloren gaan.