Selecteer een pagina

Wanneer de debiteuren weigeren te betalen kan dat een gevaar worden voor de onderneming, Soms gaat dit over dermate grote bedragen dat de onderneming er onder gaat lijden. Waarom zou je in dit geval voor een incasso advocaat moeten kiezen? En wat is het verschil tussen een incasso advocaat en een incassobureau?

 

Wanneer ga je over op een incasso advocaat?

Een geschil hebben met een derde partij is altijd erg lastig. Een incasso advocaat inschakelen is zeer verstandig wanneer u wilt voorkomen dat dit invloed gaat krijgen op de organisatie. Mocht het voorkomen dat er geen vermogen meer is waar beslag op gelegd kan worden, dan kan een incasso advocaat kijken of de bestuurder van de besloten vennootschap persoonlijk aangesproken kan worden. Op deze manier kan er worden voorkomen dat het vermogen wordt verscholen in de administratie. Daarnaast kan het uitblijven van een betaling ook invloed hebben op uw eigen geldzorgen.

 

Wat is het verschil tussen een incasso advocaat en een incassobureau?

Het grote verschil tussen een incasso advocaat en een incassobureau zit hem in de bevoegdheid. Een advocaat heeft veel meer bevoegdheid dan een incassobureau en kan dus makkelijker haar doel bereiken. Meer kans van slagen is gegarandeerd wanneer u kiest voor een advocaat in plaats van een incassobureau. Daarnaast moet een bureau meer stappen zetten om hetzelfde doel te bereiken. Die extra stappen zorgen ervoor dat het proces meer tijd in beslag neemt, in dit geval kostbare tijd. Een advocaat kan bijvoorbeeld al beslag leggen op eigendommen voordat de rechter uitspraak heeft gedaan.

 

Conclusie

Een advocaat inschakelen wanneer er wanbetalers zijn is een uitstekende optie. Wanbetalers kunnen veel invloed hebben op uw organisatie. De advocaat kan ervoor zorgen dat er beslag wordt gelegd op het desbetreffende bedrijf of zelfs persoonlijk op de bestuurder van de besloten vennootschap. Dit zorgt ervoor dat er geen extra druk op uw organisatie komt te liggen. Een advocaat inschakelen levert sneller resultaat op dan het inschakelen van een bureau. Een advocaat heeft meer bevoegdheid en kan hierdoor sneller handelen.

Financiering bedrijf