Selecteer een pagina

Je hebt de term waarschijnlijk weleens voorbij horen komen. Factoring MKB of voor een zzp’er kan je laten verzorgen door verschillende bedrijven zoals TheBluefactor. Een flexibele manier van debiteurenfinanciering is factoring. Bepaalde factoringmaatschappijen zoals TheBluefactor onderscheiden zich van de concurrentie omdat ze honderd procent van je gehele factuurbedrag direct uitbetalen. Je eigen factuur wordt dus direct uitbetaald terwijl een factoringmaatschappij het debiteurenbeheer voor je uit handen neemt en zelf wacht op de betaling van je klant. Op deze manier hoef je niet meer om te kijken naar facturen die openstaan. Zo heb je gegarandeerd een optimale liquiditeit en kan je zelf focussen op datgene waar je goed in bent, namelijk ondernemen.

Is factoring de juiste keuze voor je onderneming?

Samen met een factoringmaatschappij kan er gekeken worden of factoring de juiste oplossing is voor je onderneming. Het gaat niet om je eigen kredietwaardigheid bij iedere factoringmaatschappij en dat is erg belangrijk. Bij sommige geldverstrekkers is dit namelijk erg belangrijk, bij factoring is het belangrijker dat je opdrachtgevers financieel gezond zijn. Op het moment dat dit het geval is dan weet je zeker dat factoring en het uitbesteden van je debiteurenbeheer aan een factoringmaatschappij een goede oplossing is om je facturen op tijd betaald te krijgen.

De voordelen van factoring

Er zijn vele voordelen als je kiest voor factoring mkb of als freelancer. Je krijgt altijd direct betaald als je de factuur naar je opdrachtgever stuurt en als CC de factoringmaatschappij hierin vermeld. Je factuur zal volledig betaald worden en je hebt gelijk een cashflow te pakken. Je klant kan betalen na de betaaltermijn, maar hier merk je zelf niks van terug. Je hoeft je dus nooit meer druk te maken over openstaande vorderingen en je beschikt over een optimale liquiditeit. Daarnaast ben je via een factoringmaatschappij gelijk verzekerd tegen wanbetaling en faillissement van je opdrachtgever. Zo weet je dus dat je altijd voor kredietwaardige opdrachtgevers werkt.

Andere voordelen en het uitbesteden van debiteurenbeheer

Ook je debiteurenbeheer wordt je uit handen genomen bij factoring. Dit is wel zo fijn, want je hoeft niet meer achter klanten aan te bellen als ze nog niet betaald hebben. Het debiteurenbeheer vindt op een professionele manier plaats waarbij respect in een hoog vaandel staat voor je klantrelatie. Op het moment dat er actie moet worden ondernomen zal er eerst met jou overlegd worden, zodat je altijd weet wat er aan de hand is en je altijd kan aangeven als je wil dat er iets op een andere manier geregeld wordt. Je wordt binnen 24 uur klant bij een factoringmaatschappij en kan dan direct al de facturen gaan insturen. Je hebt geen vast contract en je kan stoppen en starten wanneer je hier wil.

De kosten van een factoringmaatschappij

Een factoringmaatschappij (zoals TheBluefactor) vraagt een bedrag per factuur, zolang er geen factoring is heb je dus ook geen kosten. Factoring financiert je je groei en je loopt nooit tegen limieten op. Iedere factuur wordt 100 procent voorgefinancierd. Het is mogelijk om factoring per klant toe te passen of om het gewoon eens uit te proberen als je dat wil.